Voorverkoop blogbundel ‘Onder de zeespiegel’ gestart

Nu in de voorverkoop: de blogbundel “Onder de zeespiegel” van Saskia Maarse, waarin de hedendaagse Nederlandse cultuur door de ogen van allerlei nationaliteiten wordt geschetst. Humoristisch en leerzaam! Akteos heeft hier met veel plezier aan meegewerkt. Bekijk hier de speciale voorverkoop-prijs.

Waarom laten Nederlanders ‘s avonds de gordijnen open? Wie is hier eigenlijk de baas? Waar komt de Nederlandse directheid vandaan? En wat zijn de culturele overeenkomsten en verschillen met andere landen?

In “Onder de zeespiegel” geeft Saskia Maarse een levendige analyse van Nederlandse (eigen)aardigheden. Zoals bijvoorbeeld het fenomeen afspraak is afspraak: in een zakelijke omgeving erg gewaardeerd door mensen uit andere culturen. In de privésfeer daarentegen wordt deze eigenschap vaak als bizar ervaren: je agenda raadplegen om een afspraak te maken met familie?

Op humoristische wijze omschrijft Saskia waar de typisch Nederlandse eigenschappen vandaan komen en wat we kunnen leren van zowel onze eigen cultuur als andere culturen.

Saskia Maarse interviewde jarenlang ondernemers en managers met roots uit verschillende landen. In Onder de Zeespiegel combineert ze hun anekdotes met nuttige achtergrondinformatie en heldere culturele inzichten.

Van de auteur verscheen in 2013 het boek Tutti frutti – Het succes van kleurrijk en ondernemend Nederland. Saskia Maarse verzorgt sindsdien regelmatig lezingen over intercultureel samenwerken en samen leven met Nederlanders.

Laat wat van je horen

*