Dé uitdaging van internationaal HRM

Een van dé uitdagingen voor Human Resource Management op global niveau is de vraag in hoeverre HR-processen wereldwijd gestandaardiseerd kunnen worden. Culturele verschillen kunnen in grote mate de effectiviteit van HR-instrumenten en processen beïnvloeden.

Dit kan slecht uitpakken

Feedback geven: denk maar eens aan de, in Nederland zo geliefde 360 graden-feedback. Voor een collega uit een hiërarchische cultuur, denk bijvoorbeeld aan China, is het zeer moeilijk (of zelfs ondenkbaar) om een directe leidinggevende feedback te moeten geven.

Individuele prestaties benoemen: individuele ranking binnen een team kan tot grote problemen leiden in een land met een collectivistische cultuur, zoals Indonesië.

Functioneringsgesprekken: hoe lopen de functioneringsgesprekken tussen de indirect communicerende Britse manager en zijn Nederlandse collega die feedback liever direct krijgt?

Houdt u rekening met cultuurverschillen?

In hoeverre houdt u als HR-professional rekening met deze cultuurverschillen? Hoe past uw (internationale) organisatie zich aan? De verschillende communicatiestijlen, wijze van besluitvorming of rollen van een leidinggevenden vergen per cultuur een andere benadering.

Gratis workshop Global HRM

Akteos nodigt u als HR-professional uit om een gratis training bij ons te volgen. Een mooie kans om uw interculturele vaardigheden te verbeteren en de beginselen te leren van interculturele communicatie, internationaal HR-management en cultural awareness. De workshop Intercultural Skills voor HR-managers geeft u handvatten om internationaal succesvol en effectief te zijn in uw rol.

Meer informatie

Meer informatie vindt u hier. Schrijf u direct in of neem contact met ons op.

Trackbacks

  1. […] Havik, M. (2017, 17 augustus). Dé uitdaging van internationaal HRM. Geraadpleegd op 2 oktober 2018, van https://www.akteos.nl/uitdaging-internationaal-hrm/ […]

Laat wat van je horen

*