‘Intercultural skills’ voor HR-professionals

Deze training is een must have voor elke HR-professional die werkt in een organisatie met een internationaal personeelsbestand.

‘Ruis op de lijn’ herkent elke manager die werkt met verschillende culturen. Je denkt (vanuit jouw culturele achtergrond) dat je bepaalde zaken heel duidelijk met een collega (met een ander cultureel profiel) hebt afgesproken. Blijkt dat die ander de afspraak heel anders interpreteert of opvat, met alle gevolgen van dien.

Weg ruis, hallo meer begrip en effectieve communicatie! 
Als HR-manager ondervind je aan den lijve dat werken met verschillende culturen een andere benadering vergt wat betreft werving, beoordeling, talent management en andere HR-processen.   

Inzicht krijgen in culturele verschillen en de bereidheid om je – zeker vanuit je verantwoordelijkheid op het gebied van Human Resources – als bedrijf aan te passen, zijn belangrijke eerste stappen. Hoe meer je daarmee aan de slag gaat, hoe beter je de culturele verschillen in teams en werkomgeving kunt overbruggen. Het ontwikkelen van deze vaardigheden helpen je om succesvol te zijn in je rol als internationaal en/of intercultureel opererende manager.
 
Leer hoe je potentieel haalt uit culturele diversiteit van werknemers! 
Multiculturele teams functioneren uiteindelijk beter dan teams zonder diversiteit. Maar..hoe haal je dat potentieel uit de werknemers. Jij als HR-manager hebt een sleutelrol om waarde te halen uit die culturele diversiteit. Tijdens deze training leer je hoe!
 

Op de agenda staan onderwerpen als:
• Wat is cultuur en wat zijn culturele verschillen,
• Hoe zie je dat in het bedrijf waar je werkt en hoe ga je ermee om,
• Hoe haal je waarde uit die culturele diversiteit. 

Extra’s: inzicht in je culturele profiel

Nomad’Profiler: een innovatieve en effectieve online tool is ontwikkeld door de experts van Akteos en een belangrijk onderdeel van al onze trainingen.

  • Met de Nomad’ Profiler ontdek je snel jouw communicatie- en werkstijl en (cultureel bepaalde) voorkeuren.
  • Dit profiel kun je daarna vergelijken met andere culturen (een gemiddeld profiel in een ander land). Zo zie je wat de verschillen zijn en hoe je deze kunt overbruggen.
  • Het Nomad’ Network geeft daarbij ook betrouwbare informatie per land; De Country Packs bieden informatie over de etiquette, de culturele regels en het zakenleven van meer dan 75 landen. Alle do’s en don’ts op een rij om effectief samen te werken met andere culturen.

Naast deze eendaagse training bieden wij ook trainingen op maat en/of coaching op maat voor nog meer verdieping. Meer weten, neem contact met ons op voor een vrijblijvend trainingsadvies

Open training & Introductietraining

  • 6 juni 2019 – Intercultural skills voor HR-Managers – 13:00 – 17:00 uur te Amsterdam – gratis

Ja, ik meld me aan voor deze training

Maatwerk training

Deze training is zowel individueel als in groepsverband te volgen. In overleg stemmen we de inhoud van de training, de locatie en de datum af op persoonlijke wensen. Neem contact met ons op per mail of bel +31 (0)88 02 88 090.