‘Intercultural skills’ voor HR-managers

Deze training is een must have voor elke HR-manager die werkt in een organisatie met een internationaal personeelsbestand.

‘Ruis op de lijn’ herkent elke manager die werkt met verschillende culturen. Je denkt (vanuit jouw culturele achtergrond) dat je bepaalde zaken heel duidelijk met een collega (met een ander cultureel profiel) hebt afgesproken. Blijkt dat die ander de afspraak heel anders interpreteert of opvat, met alle gevolgen van dien.

Culturele verschillen herkennen en overbruggen
Als HR-manager ondervind je aan den lijve dat werken met verschillende culturen een andere benadering vergt wat betreft werving, beoordeling, talent management en andere HR-processen. Inzicht krijgen in culturele verschillen en de bereidheid om je – zeker vanuit je verantwoordelijkheid op het gebied van Human Resources – als bedrijf aan te passen, zijn belangrijke eerste stappen. Hoe meer je daarmee aan de slag gaat, hoe beter je de culturele verschillen in teams en werkomgeving kunt overbruggen. Weg ruis, hallo meer begrip en effectieve communicatie! Het ontwikkelen van deze vaardigheden helpen je om succesvol te zijn in je rol als internationaal en/of intercultureel opererende manager.
 
Na afloop van deze training
Deze training geeft inzicht in culturele verschillen (cultural awareness) en helpt je vervolgens op weg hoe daar mee om te gaan (cultural effectiveness). Op de agenda staan o.a. :
 • Wat is cultuur en wat zijn culturele verschillen,
 • Hoe zie je dat in het bedrijf waar je werkt en
 • Hoe haal je waarde uit die culturele diversiteit.

Trainer: Marjoleine Havik
Marjoleine heeft op vele plekken op de wereld gewoond en gewerkt. Deze praktische ervaring combineert ze graag met haar interculturele theoretische kennis in onze trainingen en workshops. Met een Masters in Psychology en jaren werkervaring als HR-manager bij KLM op zak, werkte Marjoleine als docent aan een International Business School waarna zij volledig aan de slag ging als intercultureel trainer en consultant. Naast de trainingen die zij voor Akteos verzorgt is ze verbonden aan het talencentrum ICLL (Intercultural Learning Lab) aan de Rijksuniversiteit Groningen.

Naast deze eendaagse training bieden wij ook trainingen op maat en/of coaching op maat voor nog meer verdieping. Meer weten, neem contact met ons op voor een vrijblijvend trainingsadvies

Extra’s

 • Innovatieve en effectieve online tools:
  • Nomad’ Profile®: Cultureel profiel, Vergelijkingstool, Landenpakketten
  • Nomad’ Network®: voorbereiden en volgen van de training
 • Een theoretische, praktische en heldere aanpak
 • Een persoonlijk actieplan

 

Open training & Introductietraining

 • 6 september 2018 – Intercultural skills voor HR-Managers – 9:00-17:00 uur te Amsterdam – €750,-

Schrijf u in voor deze open training

Maatwerk training

Deze training is zowel individueel als in groepsverband te volgen. In overleg stemmen we de inhoud van de training, de locatie en de datum af op persoonlijke wensen. Neem contact met ons op per mail of bel +31 (0)88 02 88 090.