Trainingen Interculturele communicatie

Interculturele communicatie

U werkt in een internationaal team, u heeft collega’s uit een andere cultuur, u doet zaken met het buitenland of u werkt virtueel volgens het nieuwe werken. Kortom er is culturele diversiteit op de werkvloer. Dat kan leiden tot miscommunicatie, misverstanden en zelfs conflicten. Terwijl cultuurverschillen juist kunnen worden omgebogen naar zakelijk voordeel. Daar heeft u kennis voor nodig van de eigen cultuur en van de andere cultuur. Dat noemen wij cultural awareness. Cultural awareness vormt de basis voor efficiënt samenwerken. Tijd om dit te trainen!

Leer cultuurverschillen te overbruggen en te benutten door uw communicatiestijlen aan te passen. Ontwikkel de interculturele vaardigheden die nodig zijn bij het werken in internationale of virtuele teams. Weet wat de professionele do’s en, ook zeker de don’ts! Een gedegen communicatietraining dus, met de focus op de vorming van interculturele competenties.

Akteos biedt verschillende interculturele communicatietrainingen, altijd op maat gesneden op uw situatie. De volgende trainingen zijn voorbeelden die wij kunnen organiseren op onze locaties in Amsterdam, Den Haag, Rotterdam of incompany bij u op kantoor:

  1. Intercultureel werken
  2. Communication skills in international teams
  3. Communication skills in virtual teams

Welke training past bij uw situatie? Wij helpen u graag met een passend trainingsadvies.

 

Trainingsadvies

Contact