Trainingen

 

10% taal, 10% ervaring, 80% cultuur

Cultuurtraining sleutel tot internationaal zakelijk succes!

Intercultureel contact is overal, vooral nu de wereld steeds kleiner wordt en de grenzen vervagen. Ons doel is het verbeteren van communicatie tussen verschillende (culturele) groepen om wederzijds begrip te bereiken, zodat zakendoen en samenwerken beter verloopt. Als internationale professional is het daarom belangrijk om kennis te hebben over de culturen van personen waarmee u samenwerkt.

Akteos biedt intercultureel gereedschap
Of u nou zaken doet in het buitenland, werkt in een internationaal team, als expat naar het buitenland gaat of leiding geeft aan een multicultureel team? Omgaan met cultuurverschillen is een uitdaging! Akteos ondersteunt bedrijven door het trainen en ontwikkelen van de interculturele vaardigheden en competenties van managers en medewerkers. De trainingen van Akteos bieden u de kennis en tools waarmee u uw concurrentievermogen op de wereldmarkt een boost geeft.

Een greep uit ons aanbod:

1. Expats & Landentrainingen

Onze expattrainingen bereiden u (en uw gezin) voor op een succesvolle uitzending. Om te kunnen integreren is het belangrijk cultuurverschillen te identificeren en te leren overbruggen en kennis van het land en de zakelijke cultuur te hebben. Ook de noodzakelijke praktische informatie komt aan bod.  
Alles over onze expattrainingen >>

De landen/cultuurtrainingen zijn gericht op een specifiek land, bijvoorbeeld samenwerken en zakendoen in Japan, Amerika, Duitsland, Kenia, Brazilië e.d. Wij zorgen voor een trainer met kennis en ervaring van het land naar wens. Het begrijpen van de bedrijfscultuur, kernwaarden, de werkmethoden en sociale omgangsvormen staan hier centraal. Alles over onze cultuurtrainingen >>

2. Cross-cultural communicatie & Developmenttrainingen

De trainingen over interculturele communicatie bereiden u voor op de moeilijkheden en valkuilen die inherent zijn aan cross-culturele interactie. Bijvoorbeeld bij internationaal samengestelde projectteams of virtuele teams. Aan de hand van een theoretische basis wordt uw ‘culturele bewustwording’ getriggerd. Daarna krijgt u handvatten en leert u vaardigheden om uw gedrag en communicatie per situatie aan te passen, met respect voor elkaars normen en waarden, zodat u uw zakenpartner beter leert lezen en begrijpen. Hoe meer training u op dit vlak volgt, hoe effectiever en succesvoller uw internationale communicatie wordt. Vaardigheden als vergader- & onderhandelingstechnieken en salesgesprekken in een internationale setting, kunt u apart trainen. 
Alles over onze communicatietrainingen >>

3. Leiderschap & Managementtrainingen

Met deze trainingen voor managers vergroot u de effectiviteit van uw leiderschap in een internationale omgeving of van een internationaal of virtueel team. U wordt in staat gesteld de competenties en talenten van uw team optimaal in te zetten. De training heeft dezelfde opzet als de communicatietrainingen, met focus op de ontwikkeling van uw internationale leiderschapsvaardigheden. Alles over onze managementtrainingen >>

4. Consultancy& Coaching

Onze consultants helpen u graag (1 op 1) verder bij het beoordelen, bedenken en toepassen van de juiste koers tijdens bv. fusies en internationale samenwerkingsverbanden. Doel is dat u optimaal rendement haalt uit interculturele verschillen en diversiteit binnen uw organisatie of in de communicatie met uw zakenpartners en externe stakeholders.  Alles over consultancy & coaching >>

Welke training past bij uw situatie? Wij helpen u graag!

ONTVANG TRAININGSADVIES

 

NOMAD’ profiler – Dé online tool die inzicht geeft!

Een belangrijk onderdeel van al onze trainingen is de Nomad’ Profiler. Dit is een online tool, ontwikkeld door de experts van Akteos, die direct inzicht geeft in uw eigen culturele profiel. Het kost slechts 15 minuten om 30 vragen te beantwoorden.

Zo ontdekt u snel uw communicatie- en werkstijl en (cultureel bepaalde) voorkeuren. Dit profiel kunt u daarna vergelijken met andere culturen (een gemiddeld profiel in een ander land). Aan de hand van deze online tool krijgt u tijdens de training handvatten hoe u de verschillen kunt herkennen en overbruggen om effectiever samen te werken en succesvol zaken te doen in het buitenland.

Het Nomad’ Network geeft daarbij ook betrouwbare informatie per land; De Country Packs bieden informatie over de etiquette, de culturele regels en het zakenleven van meer dan 75 landen. Alle do’s en don’ts op een rij om effectief samen te werken met andere culturen.

GRATIS DEMO AANVRAGEN