Trainingen

Doordat de wereld kleiner wordt en grenzen vager, vind je intercultureel contact tegenwoordig overal. Ons doel is het verbeteren van communicatie tussen verschillende (culturele) groepen om wederzijds begrip te bereiken, zodat zakendoen en samenwerken beter verloopt in deze geglobaliseerde wereld. Als internationale professional is het daarom belangrijk om kennis te hebben over de culturen van personen waarmee je samenwerkt. Of u nou zakendoet in het buitenland, werkt in een internationaal team, als expat naar het buitenland gaat of leiding geeft aan een multicultureel team? Omgaan met cultuurverschillen is een uitdaging! Akteos ondersteunt bedrijven door het trainen en ontwikkelen van de interculturele vaardigheden en competenties van hun managers en medewerkers. Een greep uit ons aanbod:

Communicatietrainingen

De trainingen over interculturele communicatie bereiden u voor op de moeilijkheden en valkuilen die inherent zijn aan cross-culturele interactie. Bijvoorbeeld bij internationaal samengestelde projectteams of virtuele teams.

Alles over onze communicatietrainingen >>

Managementtrainingen

Met deze trainingen voor managers vergroot u de effectiviteit van uw leiderschap in een internationale omgeving of van een internationaal of virtueel team. U wordt in staat gesteld de competenties en talenten van uw team optimaal in te zetten.

Alles over onze managementtrainingen >>

Cultuurtrainingen

De cultuurtrainingen zijn gericht op een specifiek land, bijvoorbeeld samenwerken en zakendoen in Japan. Wij zorgen voor een trainer met kennis en ervaring van het desbetreffende land. Het begrijpen van de bedrijfscultuur, kernwaarden, de werkmethoden en sociale omgangsvormen staan hier centraal.

Alles over onze cultuurtrainingen >>

Expattrainingen

Trainingen voor expats. Hoe sneller u zich kunt aanpassen, des te groter de kans op een succesvolle expat-ervaring. Om te kunnen integreren is het belangrijk cultuurverschillen te identificeren en te leren overbruggen en kennis van het land en de zakelijke cultuur te hebben. Ook de noodzakelijke praktische informatie komt aan bod. Wij bieden ook gezinstrainingen.

Alles over onze expattrainingen >>

Taal- en cultuurtrainingen

Wilt u een taal leren? Om succesvol te zijn in een land is taal alleen vaak niet voldoende. Akteos werkt samen met het gevestigde Language Partners voor een gedegen taaltraining aangevuld met kennis over de cultuur.

Alles over onze taal- en cultuurtrainingen >>

Welke training past bij uw situatie? Wij helpen u graag!

Trainingsadvies