Social Learning eXchange in praktijk - Akteos
MyNomad

Een nieuwe visie op leren

Online cultuurtraining voor individuen, teams en organisaties

Akteos introduceert een nieuwe leervisie inclusief uniek online platform: Social Learning eXchange (SLX). Hoe ziet social learning in praktijk eruit?

Wij zien leren als een actief en sociaal proces. Ervaringen on-the-job en interactie met anderen spelen daarbij een belangrijke rol. Onze trainingen focussen zich – met behulp van het nieuwe platform – hier juist meer op. Zodat een cursist zich breder en beter ontwikkelt tot een succesvolle, internationale communicator op de werkvloer. Bekijk de animatie over hoe social learning er in praktijk uitziet, of vraag een gratis demo aan

Verschillende leervormen op één online platform

Naast ‘formeel’ leren (met een trainer en via e-learning), is er binnen onze trainingsopzet een belangrijke rol weggelegd voor ‘informeel’ leren: leren in de praktijk en van én met jouw team. Het leerconcept biedt: 

  • Een unieke bundeling van leervormen binnen één platform 
  • Social-learning: cursisten leren van en met peers en experts 
  • Een focus op het ontwikkelen van praktijkgerichte, interculturele communicatievaardigheden 
  • Flexibel en self-paced leren waarbij de cursist centraal staat 
  • Altijd maatwerk, ook online 
  • Trainingen geschikt voor alle doelgroepen, kennisniveaus en vakgebieden

Social learning - leren van en met elkaar en on-the-job

Hoe ziet een training via het online platform SLX er precies uit?

De interculturele communicatietrainingen ´Cultural Awareness: omgaan met cultuurverschillen´ en ´Succesvol internationaal zakendoen´ worden aangeboden via het online platfom SLX.

Zelfstandig online leren via virtual classroomSelf-paced leren online

Op ons online platform werkt een cursist zelfstandig aan e-learning. Dit gedeelte van de training is volledig self-paced: alle informatie is direct beschikbaar en de cursist bepaalt zelf hoe snel hij modules doorloopt. Maar altijd mét ondersteuning van een persoonlijke mentor.

Leren via lessen met een trainer

Lessen met een consultant 

Trainingssessies met een consultant zijn een aanvulling op het online leren. In deze lessen is er ruimte om actief te oefenen met vaardigheden of dieper op onderwerpen in te gaan. Online in de virtual classroom, op locatie of incompany. 

Leren door feedback te geven en ontvangen van medecursisten

Social learning – als team vooruit

Social learning gebeurt on-the-job en online. Cursisten kunnen hun nieuwe vaardigheden direct in de praktijk brengen met behulp van gerichte opdrachten. Ervaringen delen zij begeleid op het platform. Zo vindt ook daar social learning plaats: door feedback te ontvangen van medecursisten en jouw persoonlijke mentor – en het feedback geven aan anderen. Je leert als team op een bredere manier en met meer aanpassingsvermogen te communiceren. Jouw persoonlijke consultant bewaakt continue het leerproces.

Lees meer over de wetenschappelijke onderbouwing van onze leervisie SLX.

Nieuwsgierig naar social learning?

Flexibiliteit, collegialiteit en stimulatie van intrinsieke motivatie: slechts een greep uit de verrassende voordelen van online social learning.

Vraag de gratis demo aan

Wil je meer informatie, een persoonlijk adviesgesprek of eens sparren over een gesprek of situatie met buitenlandse werknemers of collega's? Wij denken graag met je mee.

088 - 02 88 090

Bel ons op bovenstaand telefoonnummer of vul het contactformulier in.

Volg Akteos