Visie op leren - social learning - Akteos
MyNomad

Visie op leren

Online social learning: Haal meer rendement uit jezelf, je team en organisatie met Social Learning eXchange

Akteos vindt innovatie in leren belangrijk en kijkt voortdurend hoe cursisten het meeste rendement kunnen halen uit hun training. 
Akteos beschouwd leren als een actief en sociaal proces. Onze unieke leervisie stelt het principe van ´sociaal constructivistisch leren´ centraal. Ervaringen on-the-job en interactie met anderen zijn daarbij zeer belangrijk. Hier blijken cursisten immers het meest van te leren. 

In onze online trainingen combineer je diverse leerstijlen met elkaar; met de focus op sociaal leren door direct zelf doen en door feedbacvia interactie met anderen. Juist deze combinatie is het meest effectief, volgens het 70:20:10 model van Charles Jennings: 

  • 70% leren we door te doen tijdens ons werk; 
  • 20% leren we door sociale interactie, zoals gesprekken met anderen of coaching; 
  • 10% leren we door formele training. 

De online trainingen volg je op ons speciaal ontwikkelde online platform Social Learning Exchange (SLX)Het leren via sociale interactie bestaat uit het ontvangen en geven van feedback aan medecursisten (peers) en experts. Een ander groot voordeel is dat je de interculturele communicatievaardigheden via praktijkopdrachten direct leert toepassen in je werkomgeving. De cursist bepaalt hierbij het studietempo en aan welke thema´s – via extra opdrachten – meer tijd wordt besteed. Maatwerk in optima forma.

Hoe werkt een training volgens Social Learning Exchange? Bekijk de animatie of vraag een gratis demo aan.

Leer meer over de opzet van onze trainingen met social learning (SLX) in de praktijk en de wetenschappelijke onderbouwing van het SLX-model.

Cultural awareness vanaf het eerste contact

Leren start bij Akteos al vanaf het eerste contact. Door het voeren van persoonlijke adviesgesprekken kunnen wij al ondersteunen om culturele verschillen in de organisatie in kaart te brengen en te overbruggen. Deze liggen vaak minder aan de oppervlakte dan je verwacht. Cursist én organisatie profiteren op deze manier van 100% maatwerk. Wij geloven dat een cursist door herkenbare situaties het meeste plezier uit een training haalt. Ons online leerplatform Social Learning Exchange is daarom zo ontwikkeld dat je de opdrachten direct kunt toepassen in de eigen werkomgeving en dat je continu leert met feedback van medecursisten en experts.

 

Jouw culturele voorkeuren ontdekken

Ontdek jouw werk- en communicatiestijl! Met welke culturen werk je goed samen? Op welke punten ben je verschillend van welke cultuur?  
 
Je cultuurprofiel geeft waardevolle informatie over je werk- en voorkeursstijl en welke uitdagingen er liggen om effectief te communiceren en samen te weken met mensen uit een andere cultuur. Als je de interculturele verschillen in beeld hebt, kun je ze makkelijker overbruggen. Deze persoonlijke groei verhoogt je toegevoegde waarde in teams en organisaties.    
 
Akteos maakt je cultuurstijl inzichtelijk met behulp van de Nomad’ Network© Cultuurprofiler. Deze online test is het startpunt van elke training. Vergelijk jouw culturele profiel met jouw collega’s of met het ´gemiddelde profiel´ van werknemers uit een ander land. Vraag direct een gratis demo aan van Nomad’ Network©. 

Intercultural Competence Framework – Een uniek persoonlijk leerpad

Maatwerk is ook écht maatwerk; immers elk individu is anders. De persoonlijke groei van de cursist staat volledig centraal. In een maatwerktraining werken wij met het door ons ontwikkelde Intercultural Competence Framework. Dit unieke leerpad zorgt ervoor dat een trainingsprogramma perfect aansluit op het startniveau, leerdoelen, leerstijl en praktijkomgeving van de cursist. Elke niveausprong biedt duidelijk inzicht welke concrete leerresultaten naar verwachting worden behaald. Zo wordt de progressie en het beoogde einddoel van de cursist intensief gemonitord. De cursist leert op zijn eigen manier, want dat is het meest effectief. Onze leermethodes zijn ontwikkeld door experts en gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek. 

Online training Akteos SLX

Cultuurverschillen meetbaar en inzichtelijk maken

Bij Akteos zijn wij ervan overtuigd dat interculturele competenties en het effectief omgaan met cultuurverschillen trainbaar én meetbaar zijn. En noodzakelijk om tot betere prestaties te komen. Er wordt continue gewerkt aan de (door)ontwikkeling van innovatieve leermiddelen, zoals het online platform Social Learning Exchange, waarmee het cultureel bewustzijn van een cursist, team of organisatie naar een hoger niveau getild worden.

Wil je meer informatie, een persoonlijk adviesgesprek of eens sparren over een gesprek of situatie met buitenlandse werknemers of collega's? Wij denken graag met je mee.

088 - 02 88 090

Bel ons op bovenstaand telefoonnummer of vul het contactformulier in.

Volg Akteos