Ons verhaal - Akteos
MyNomad

Ons verhaal

Het verhaal achter onze naam. De naam Akteos is een combinatie van Griekse woorden. De plaats waar het land en de zee samenkomen: het land herbergt wortels, ervaringen en herinneringen. De zee symboliseert beweging, reizen en diversiteit. 

Hoe het begon

Never change a winning team. Daar kunnen oprichters & managing partners Harald Kruithof en Cintha Roersma zich wel in vinden. Nadat beiden jarenlange internationale ervaring op het gebied van consultancy, client relations en business development hebben opgedaan, bundelen zij in 2003 de krachten met Language Partners; aanbieder van zakelijke taaltrainingenFusie na overname verder brengen zij het bedrijf tot een van de grootste spelers van Nederland. En de locaties en expertise breiden zich nog steeds uit door heel Europa. 

Wat zij vanuit persoonlijke internationale ervaringen herkenden, werd in de opleidingswereld bevestigd: cultuur kijkt verder dan alléén taal. Die gedachte werd gedeeld door de Akteos Group. 

Akteos over de grens

Ook opgericht in 2003, gelooft een klein team uit Parijs – ver voor zijn tijd – dat intercultureel een doorslaggevend voordeel kan worden op een wereldmarkt die steeds competitiever werd. Met Akteos France zijn de eerste jaren erop gericht om de zakelijke waarde van interculturele training aan te tonen. Vanuit die ambitie sluiten Harald en Cintha zich tien jaar later aan met Akteos Netherlands. Vandaag de dag is intercultureel management algemeen erkend en is de Akteos Group mondiaal vertegenwoordigd. 

Dankzij ons uitgebreide netwerk zijn onze trainingen en coachingprogramma’s dan ook wereldwijd te volgen. Incompany of bij een van de trainingslocaties van Akteos.

 

Wil je meer informatie, een persoonlijk adviesgesprek of eens sparren over een gesprek of situatie met buitenlandse werknemers of collega's? Wij denken graag met je mee.

088 - 02 88 090

Bel ons op bovenstaand telefoonnummer of vul het contactformulier in.

Volg Akteos