Ons team

Het Akteos Netherlands’ team kenmerkt zich door ambitie en ervaring. Ervaring in internationaal zakendoen, trainingen en consultancy en de drive om zichzelf en u te laten excelleren.

Maak kennis met onze medewerkers en enkele van onze consultants!

Staf

Maike Coenen – Programma Adviseur

Maike geeft u trainingsadvies en denkt mee over oplossingen voor uw organisatie. 

Maike groeide op in Duitsland en spreekt behalve Nederlands dus ook vloeiend Duits. Ze heeft een achtergrond in bedrijfscommunicatie en werkte eerder voor de Radboud Universiteit Nijmegen en als accountmanager voor SUSA in Nederland en Duitsland.

 


 

Talina Trum – Marketeer

Talina is verantwoordelijk voor de marketing en communicatie van Akteos Netherlands. Zij houdt zich bezig met het uitwerken van belangrijke strategische vraagstukken en het ontwikkelen en uitvoeren van online marketing campagnes.

Als (economisch) gedragspsychologe weet zij precies wat mensen drijft en welke keuzes zij maken. Ze heeft een achtergrond in cross-cultural psychology, international entrepreneurship en jarenlange ervaring in de zakelijke en culturele sector.

 


Cintha Roersma – Managing Partner

Cintha was zeventien jaar werkzaam bij internationale organisaties in Nederland, België en Engeland op het gebied van client relations, marketingstrategie en new business development. In die periode zag zij een groeiende behoefte aan interculturele communicatietrainingen en consultancy.

Samen met Harald Kruithof heeft zij Akteos Netherlands gevestigd om in die behoefte te kunnen voorzien. Haar doel is om meer bewustzijn te creëren bij collega’s en zakelijke relaties met een andere culturele achtergrond waardoor bedrijven succesvoller gaan opereren in internationale omgevingen. Bij Akteos richt zij zich op de corporate strategy, client relations en new business.

 


 

Harald Kruithof – Managing Partner

Harald werkte vijftien jaar als consultant voor opdrachtgevers in Amsterdam, Brussel en Parijs. Vanuit deze achtergrond zag hij een toenemende behoefte aan interculturele communicatie- en managementtrainingen.

Samen met zijn collega Cintha Roersma vestigde hij daarom Akteos Netherlands als onderdeel van de internationale Akteos groep. Binnen Akteos Netherlands houdt hij zich bezig met Corporate Strategy en innovatiebeleid.

 


Pascale Habourdin – Program director

Pascale is program director voor Akteos worldwide. Pascale heeft de Franse nationaliteit en woonde als kind in het buitenland: in West-Afrika en het Verenigd Koninkrijk. Terug in Frankrijk studeerde ze Internationale Relaties en oriëntaalse talen: Chinees en Indonesisch. Haar internationale achtergrond en haar studies brachten haar bij intercultureel management.

De afgelopen 15 jaar heeft ze interculturele cursussen georganiseerd, consultants geworven, cursussen op maat gemaakt voor multinationals, producten geïnnoveerd en deelgenomen aan het maken van nieuwe producten. 

 

 

 

 

Consultants

Azumi – Japan | NL

De van origine Japanse Azumi woont haar halve leven al in Europa. Ze heeft gewoond en gewerkt in de UK, Ierland, Frankrijk en woont nu in Nederland. Azumi brengt meer dan 20 jaar ervaring in business development en het managen van multinationale projectteams van internationale financiële en IT bedrijven. Ze geeft daarbij seminars en coaching sessies, team-buildings en helpt bedrijven bij het samenwerken en zakendoen in een interculturele setting. Daarnaast is Azumi een bekende TEDx spreker over hoe men de elegantie en kracht van de Japanse cultuur kan combineren met de pragmatische en individualistische Europese benadering.

Fanny – België | China , Japan en India | NL

Fanny woont in Amsterdam en studeerde, woonde en werkte ook tijde tijd in China. Fanny heeft een MA in Sinologie, een Post-Master in Far Eastern Business Trade Studies en is gecertificeerd coach. Ze heeft ruime ervaring in het bedrijfsleven als project manager, manager, headhunter, consultant en is een ervaren trainer en coach. Als intercultureel trainer is ze gespecialiseerd in intercultural awareness – en communicatie, intercultureel leiderschap, omgaan met de Belgische en Chinese cultuur, interculturele teambuilding, en ook pre-departure en post-arrival programma’s voor expats. Fanny beheerst het Nederlands, Frans, Engels en Mandarijn Chinees.

Hugo – Spanje | NL

Hugo heeft Masters in Arbeids-& Organsiatiepsychologie en Leidershap en Organisationeel Coachen. Als A&O Psycholoog en senior HR-professional heeft hij de afgelopen 20 jaar in verschillende landen gewerkt en gewoond, waaronder Australië en Spanje. In Spanje woont en werkt hij alweer 8 jaar. Als docent verzorgt hij de leiderschapsmodule van de MBA programma´s voor een Business School in Barcelona. Daarnaast is hij mentor voor verschillende start-ups en organisatie- en innovatiecoach voor organisaties. Zijn expertisegebieden: leiderschap, impact-communicatie, sociale innovatie en het bouwen van high-performance teams; alles binnen een internationale omgeving.

Laurence – Frans | Duitsland | NL

Laurence heeft twintig jaar internationale ervaring, waarvan zeven jaar in Nederland, vijf jaar in Duitsland en twee jaar in de Verenigde Staten. Ze heeft de Franse nationaliteit. Na haar studie economie begon ze haar carrière in de marketing en export van cosmetica. Daarna verlegde ze haar focus naar strategy consultancy en intercultureel management. Op dit moment verzorgt Laurence interculturele teambuilding sessies, seminars en individuele en groepstrainingen. Ze biedt professionals de benodigde vaardigheden zodat zij succesvol leren samenwerken met mensen uit verschillende culturen. Enkele voorbeelden van onderwerpen die behandeld worden: interculturele communicatie- en management, samenwerken met Fransen, Duitsers en Nederlanders.

Lilian – China | NL

Als Sinoloog (Universiteit Leiden) met internationale werk- en woonervaring in Londen, China, Hongkong, Taiwan, Singapore en Amsterdam heeft Lilian zich verdiept in strategische business-to-business public relations. Ze heeft ruime ervaring in het begeleiden van Nederlands-Chinese bedrijven wat betreft de interne bedrijfscommunicatie. Als trainer bij Akteos geeft Lilian cross cultural business trainingen aan zowel Nederlanders als Chinezen. Verder geeft ze zakelijke lunchcolleges, lezingen over China en schrijft ze artikelen voor de vakpers. 

Lisa – Amerika | NL

Lisa heeft zowel de Amerikaanse als de Nederlandse nationaliteit en heeft in Parijs, Moskou en Basel gewoond. Na een succesvolle carrière in de dans- en theaterwereld is ze overgestapt naar het bedrijfsleven, waar ze communicatietrainingen geeft aan leidinggevenden van internationale bedrijven in Nederland, de VS, Rusland en Thailand. Zij is bovendien executive coach en trainingsacteur. Haar vakgebieden zijn interculturele communicatie en leiderschap en Amerikaanse cultuur.

Marietta – Duitsland | NL

Marietta is onze Duitse trainer. Ze woont en werkt al sinds 1990 in verschillende landen. Haar thuisbasis ligt nu in Nederland, maar ze werkt ook regelmatig in Duitsland, België en andere Europese landen. Nadat Marietta haar universiteit afrondde, begon ze haar carrière als trainer Russisch, zakelijk Duits en culturele bewustwording. Inmiddels is ze een alom gerespecteerd en zeer ervaren consultant, die gespecialiseerd is in intercultureel management, leiderschap en persoonlijke ontwikkeling.

Marjoleine – Singapore | Nigeria | NL

Marjoleine heeft tijdens haar carrière op vele plekken van de wereld gewoond en gewerkt. Deze praktische ervaring combineert ze graag met haar interculturele theoretische kennis in onze trainingen en workshops. Na een Masters in Psychology en jaren werkervaring als HRM Manager maakte Marjoleine de stap naar docent aan een International Business School waarna zij volledig aan de slag ging als trainer en consultant. Naast de trainingen die zij voor Akteos verzorgt is Marjoleine verbonden aan het talencentrum ICLL (Intercultural Learning Lab) aan de Rijksuniversiteit Groningen.