Ons team

Het Akteos Netherlands’ team kenmerkt zich door ambitie en ervaring. Ervaring in internationaal zakendoen, trainingen en consultancy en de drive om zichzelf en u te laten excelleren.

Maak kennis met onze medewerkers en enkele van onze consultants!

Staf

Cintha Roersma

Cintha is Managing Partner van Akteos Netherlands. Zij is zeventien jaar werkzaam geweest bij internationale organisaties in Nederland, België en Engeland op het gebied van client relations, marketingstrategie en new business development. In die periode zag zij een groeiende behoefte aan interculturele communicatietrainingen en consultancy. Samen met Harald Kruithof heeft zij Akteos Netherlands gevestigd om in die behoefte te kunnen voorzien. Haar doel is om meer bewustzijn te creëren bij collega’s en zakelijke relaties met een andere culturele achtergrond waardoor bedrijven succesvoller gaan opereren in internationale omgevingen. Bij Akteos richt zij zich op de corporate strategy, client relations en new business.

Harald Kruithof

Harald is Managing Partner van Akteos Netherlands. Hij werkte vijftien jaar als consultant voor opdrachtgevers in Amsterdam, Brussel en Parijs. Vanuit deze achtergrond zag hij een toenemende behoefte aan interculturele communicatie- en managementtrainingen. Samen met zijn collega Cintha Roersma vestigde hij daarom Akteos Netherlands als onderdeel van de internationale Akteos groep. Binnen Akteos Netherlands houdt hij zich bezig met Corporate Strategy en innovatiebeleid.

Anne Marie van Schaik

Anne Marie is salesmanager van Akteos Netherlands. Zij heeft 1,5 jaar gewoond, gestudeerd en gewerkt in Frankrijk. Daarna is zij een aantal jaar werkzaam geweest op het gebied van sales voor relaties in België, Frankrijk en Spanje waarbij ze ook regelmatig contact had met leveranciers in India en China. Zo leerde ze ‘on the job’ omgaan met de verschillende culturen en manier van zakendoen. Bij Akteos is ze het aanspreekpunt voor klanten en probeert ze samen met hen oplossingen te bedenken waardoor medewerkers nog beter presteren in een internationale werkomgeving.

Bart Koetsier

Bart is Business Development Manager van Akteos Netherlands. Hij studeerde Europese Studies en heeft dan ook veel belangstelling voor cultuur. Verder is Bart al enige jaren werkzaam in de opleidingenbranche. Hij heeft hierbij samengewerkt met organisaties in heel Europa en Zuid-Amerika. Bij Akteos is Bart verantwoordelijk voor het adviseren van klanten op het gebied van multiculturele vraagstukken en het organiseren van trainingen. Ook onderhoudt hij intensief contact met de vele consultants die werken voor Akteos.

Dorinde van Helden

Dorinde is verantwoordelijk voor de marketing en communicatie van Akteos Netherlands. Deze creatieve duizendpoot heeft jarenlange ervaring in de culturele sector en kent ook de zakelijke markt goed. Dorinde is zeer bedreven in het optimaliseren van websites, een meester in het (her)schrijven van allerhande teksten (brochures, jaarverslagen, nieuwsbrieven, artikelen e.d.) en een zeer creatieve vormgeefster. Zij weet de communicatiekanalen optimaal te benutten, een aanwinst voor het team.

 

Pascale Habourdin

Pascale is program director voor Akteos worldwide. Pascale heeft de Franse nationaliteit en woonde als kind in het buitenland: in West-Afrika en het Verenigd Koninkrijk. Terug in Frankrijk studeerde ze Internationale Relaties en oriëntaalse talen: Chinees en Indonesisch. Haar internationale achtergrond en haar studies brachten haar bij intercultureel management. De afgelopen 15 jaar heeft ze interculturele cursussen georganiseerd, consultants geworven, cursussen op maat gemaakt voor multinationals, producten geïnnoveerd en deelgenomen aan het maken van nieuwe producten. Pascale is al sinds de oprichting in Frankrijk in 2003 bij Akteos werkzaam.

Consultants

Azumi

De van origine Japanse Azumi woont haar halve leven al in Europa. Ze heeft gewoond en gewerkt in de UK, Ierland, Frankrijk en woont nu in Nederland. Azumi brengt meer dan 20 jaar ervaring in business development en het managen van multinationale projectteams van internationale financiële en IT bedrijven. De laatste 10 jaar geeft ze seminars en coaching sessies, team-buildings en helpt ze bedrijven bij het samenwerken en zakendoen in een interculturele setting. Ze ondersteunt Europese management teams bij het managen van Japanse bedrijven, plus het leiden van een wereldwijd team. Dit maakt haar één van de meest vooraanstaande Japanse trainers. Daarnaast is Azumi een bekende TEDx spreker en heeft ze meerdere malen een TEDtalk gegeven over hoe men de elegantie en kracht van de Japanse cultuur kan combineren met de pragmatische en individualistische Europese benadering.

Fanny

Fanny is onze Belgische trainer. Ze woont in Amsterdam en heeft ook lang tijd in China gestudeerd, gewoond en gewerkt. Fanny heeft een MA in Sinologie, een Post-Master in Far Eastern Business Trade Studies en is gecertificeerd coach. Fanny heeft ruime ervaring in het bedrijfsleven als project manager, manager, headhunter, consultant en is een ervaren trainer en coach. Als intercultureel trainer is ze gespecialiseerd in intercultural awareness, interculturele communicatie, intercultureel leiderschap, omgaan met de Belgische en Chinese cultuur, interculturele teambuilding, en ook pre-departure en post-arrival programma’s voor expats. Fanny beheerst het Nederlands, Frans, Engels en Mandarijn Chinees.

Hugo

Hugo heeft Masters in Arbeids-&Organsiatiepsychologie en Leidershap en Organisationeel Coachen. Als A&O Psycholoog en senior HR-professional heeft hij de afgelopen 20 jaar in verschillende landen gewerkt en gewoond, waaronder Australië en Spanje, waar hij nu al meer dan 8 jaar woont en werkt. Als docent verzorgt hij de leiderschapsmodule van de MBA programma´s voor een Business School in Barcelona. Daarnaast is hij mentor voor verschillende startups en organisatie- en innovatiecoach voor organisaties. Zijn expertisegebieden zijn leiderschap, impact-communicatie, sociale innovatie en het bouwen van high-performance teams; alles binnen een internationale omgeving.

Laurence

Laurence is onze trainer met de Franse nationaliteit en heeft twintig jaar internationale ervaring, waarvan zeven jaar in Nederland, vijf jaar in Duitsland en twee jaar in de Verenigde Staten. Na haar studie economie is ze haar carrière begonnen in de marketing en export van cosmetica, waarna ze terechtkwam bij strategy consultancy en intercultureel management. Op dit moment verzorgt Laurence interculturele teambuildingsessies, seminars en individuele en groepstrainingen, waarin ze professionals helpt om de benodigde vaardigheden te ontwikkelen om succesvol samen te werken met mensen uit verschillende culturen. Enkele voorbeelden van onderwerpen die behandeld worden: interculturele communicatie, intercultureel management, samenwerken met Fransen/Duitsers/Nederlanders.

Lilian

Als Sinoloog (Universiteit Leiden, 1986) met internationale werk- en woonervaring in Londen, China, Hongkong, Taiwan, Singapore en Amsterdam heeft Lilian zich verdiept in strategische business-to-business public relations. Als marktonderzoeker en marktentreestrateeg heeft zij gewerkt voor onder andere Engelse bedrijven namens de China-Britain Business Council met accent op MKB. In Nederland heeft zij ruime ervaring opgedaan in het begeleiden van Nederlands-Chinese bedrijven op het gebied van interne bedrijfscommunicatie. Als trainer bij Akteos geeft Lilian cross cultural business trainingen aan zowel Nederlanders als Chinezen. Verder geeft Lilian zakelijke lunchcolleges en huiskamerlezingen over China, schrijft zij van tijd tot tijd recensies en op verzoek artikelen voor de vakpers. Ook is zij covoorzitter van het China Kennisnetwerk Guanxi.nu.

Lisa

Lisa heeft zowel de Amerikaanse als de Nederlandse nationaliteit en heeft in Parijs, Moskou en Basel gewoond. Na een succesvolle carrière in de dans- en theaterwereld is ze overgestapt naar het bedrijfsleven, waar ze communicatietrainingen geeft aan leidinggevenden van internationale bedrijven in Nederland, de VS, Rusland en Thailand. Zij is bovendien executive coach en trainingsacteur. Haar vakgebieden zijn interculturele communicatie en leiderschap en Amerikaanse cultuur.

Marietta

Marietta is onze Duitse trainer. Ze woont en werkt al sinds 1990 in verschillende landen. Haar thuisbasis ligt nu in Nederland, maar ze werkt ook regelmatig in Duitsland, België en andere Europese landen. Nadat Marietta haar universiteit afrondde, begon ze haar carrière als trainer Russisch, zakelijk Duits en culturele bewustwording. Inmiddels is ze een alom gerespecteerd en zeer ervaren consultant, die gespecialiseerd is in intercultureel management, leiderschap en persoonlijke ontwikkeling.

Marjoleine

Marjoleine heeft tijdens haar carrière op vele plekken van de wereld gewoond en gewerkt. Deze praktische ervaring combineert ze graag met haar interculturele theoretische kennis in onze trainingen en workshops. Na een Masters in Psychology en jaren werkervaring als HRM Manager maakte Marjoleine de stap naar docent aan een International Business School waarna zij volledig aan de slag ging als trainer en consultant. Naast de trainingen die zij voor Akteos verzorgt is Marjoleine verbonden aan het talencentrum ICLL (Intercultural Learning Lab) aan de Rijksuniversiteit Groningen.