Handelsmissie – Succesvol zakendoen met Iran

In mei organiseert de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland een handelsmissie naar Iran onder leiding van Henk Kamp, minister van Economische Zaken. Sinds het begin van dit jaar doet Iran weer mee in de internationale economie. Hierdoor is het voor Nederlandse bedrijven mogelijk geworden zaken te doen op de Iraanse markt. Hoe kun je als ondernemer succesvol zakendoen op deze markt?

Om professioneel en succesvol zaken te doen op de Iraanse markt is het van belang dat je kennis hebt van de Iraanse cultuur en zakelijke gewoontes. Zoals de Cultural Profiler van Nomad’ Network laat zien, is er bijvoorbeeld al een duidelijk verschil in het belang van hiërarchie in de Iraanse en Nederlandse cultuur. In Iran is hiërarchie sterker aanwezig en meer van belang dan in Nederland.

Nomad' Network zakendoen en cultuurtraining Iran

Roze vlag = Nederland // grijze vlag = Iran

Een paar gouden regels voor professioneel zakendoen met Iran:

  1. Wees geduldig en beleefd
  2. Heb respect voor hiërarchie
  3. Wees tijdens een uitleg concreet en pragmatisch
  4. Laat het niet merken als er veel op het spel staat
  5. Plaats jezelf of anderen niet op een voetstuk

Meer informatie over Iran en zakendoen met Iraniërs vind je in het Nomad’ Network van Akteos. Ook is het mogelijk om bij Akteos een maatwerk Cultuurtraining Iran te volgen en om samen met consultants een persoonlijk actieplan op te stellen.

Voor trainingsadvies is Akteos te bereiken op telefoonnummer: 020 – 820 8639 of via info@akteos.nl.

Laat wat van je horen

*