Europa in één dag

Het doel

Bewustzijn creëren bij de deelnemers en ze laten kennismaken met de culturen van vier Europese landen waar men regelmatig mee samenwerkt. En dat in één dag met circa 120 deelnemers. Verder nog enkele uitgangspunten: interactief, informatief, teambuilding.

Het resultaat

De dag is van start gegaan met een plenaire sessie waarbij aandacht werd besteed aan anekdotes, persoonlijke ervaringen, de culturele dimensies en theoretische uitleg. Door de veelal hilarische anekdotes van de deelnemers en de professionele reacties van de vier consultants van Akteos werd het een dynamische en interactieve sessie. Aan het einde van de sessie hadden de deelnemers kennisgemaakt met de culturele dimensies én was hun nieuwsgierigheid naar de landenworkshops gewekt.

Na een typisch Nederlandse, en overigens zeer goed verzorgde, lunch gingen de deelnemers van start met de landenworkshops. Elke landenconsultant had gekozen voor een andere aanpak waardoor de sessies afwisselend waren. Daarnaast spelen cultuurverschillen een rol per land. In het contact met een Duitse professional is het bijvoorbeeld relevant om de consequenties van hiërarchische verschillen te begrijpen. In de omgang met uw Italiaanse zakenpartner is de persoonlijke relatie een belangrijke factor voor succes.

‘Europa in één dag’ is wat veel gevraagd maar het is zeker gelukt om bewustzijn en begrip te creëren. Een deelnemer vertelde na afloop dat hij bij z’n eerstvolgende afspraak in Italië zeker rekening zou houden met de informatie die hij die dag had gekregen en dat hij enkele tips in praktijk ging brengen. Dan vermoeden wij dat hij genoten heeft van heerlijke Italiaanse koffie, uitgebreide lunches en uitstekende wijnen.

Laat wat van je horen

*