Schindler Liften - Akteos
MyNomad

Schindler Liften

Nieuwe medewerkers bekend maken met de Nederlandse cultuur

“De maatwerktraining ‘Wonen en werken in Nederland’ heeft geleerd hoe wij in Nederland denken en hoe reacties geïnterpreteerd moeten worden. In de eerste maanden heeft dat veel voordeel opgeleverd. Onze buitenlandse directeuren kunnen hun teams beter begrijpen en betere keuzes maken.”

Branche

Schindler Nederland is onderdeel van de Schindler Group (gevestigd in ruim 120 landen) en al meer dan honderd jaar succesvol in haar branche met diverse mobiliteitsproducten, zoals personen- en goederenliften en roltrappen.

Aanleiding

“We hebben onlangs twee nieuwe medewerkers op management- en directieniveau aangetrokken”, vertelt Ruben Schreij, HR-business partner bij Schindler Liften. “Beide directeuren zijn Turks en zijn overgekomen vanuit onze vestiging in Turkije. Om hen goed te laten aarden en in te passen in de Nederlandse (bedrijfs)cultuur hebben we een training ‘Werken en leven in Nederland’ georganiseerd.”

Interculturele communicatie

“Om de nieuwe collega’s een goede basis, een goed start te kunnen geven in Nederland en om hen bekend te maken met de Nederlandse gebruiken en gewoonten en de manier van werken. Deze verschilt toch wel van die in Turkije. Met als doel om culturele verschillen te overbruggen en eventuele miscommunicatie, van twee kanten, te voorkomen. Ook de partners zijn meegetraind. Dat doen we altijd bij buitenlandse medewerkers. Je komt met je hele gezin naar Nederland. We houden er rekening mee dat de partners moeten misschien nog wel meer integreren dan de medewerkers zelf. Het is belangrijk voor onze medewerkers dat ook hun partners zich prettig voelen en bekend zijn met de Nederlandse cultuur.”

Werkwijze

We hebben de twee medewerkers eerst een taaltraining laten volgen: Zakelijk Nederlands via zusterorganisatie Language Partners. In deze training zijn de basisvormen van het Nederlands geleerd. “Het is ook handig als ze de taal spreken. Dat vergroot een succesvolle communicatie. Op deze manier zijn wij in contact gekomen met Akteos.”

“Het contact met Akteos verliep heel goed, heel soepel. Na een intakegesprek werden er direct met de medewerkers trainingen ingepland. Er was veel direct contact tussen de trainster en de trainees. Daar heb ik vanuit HR weinig omkijken naar gehad. Dat is ook het fijnste. Direct schakelen werkt wel zo prettig.” Ook beide collega’s waren zeer positief over de werkwijze van en trainster Fanny Spruytte en Marjoleine Havik. “Het zijn mannen die vanuit hun positie gewend zijn om kritisch te kijken naar bepaalde zaken: bij onduidelijkheden hadden we het zeker gelijk gehoord. En die waren er gelukkig niet.”

Ook de samenwerking vanuit trainster Spruytte beviel goed: “Het waren hele fijne mensen die zich openstelden voor de training en om hun verblijf als expat in Nederland tot een succes te maken.”

Resultaat

“De training heeft zeker resultaat opgeleverd. Zij worden beiden als directeur en leidinggevende geaccepteerd en hebben een goede samenwerking neergezet met het team. Dat is zeker met een buitenlandse directeur altijd even afwachten, maar dat is prima gelukt.”

“Beide personen begrijpen door de training heel goed hoe wij als Nederlanders denken en reageren, en dat wij graag meepraten om te helpen. Dat gedrag kan dan op de juiste manier geïnterpreteerd worden, en nu beter op waarde worden geschat. We kunnen daardoor betere keuzes maken. De training is een goede basis  en heeft zeker in de eerste maanden gezorgd voor een goede start van het werk in Nederland. “Dat zijn toch cruciale maanden. Een goed begin scheelt dan een hoop.”

We kunnen Akteos en de trainingen op het gebied van cultuurbewustzijn of omgaan met cultuurverschillen aanraden. ‘Ja, absoluut. De samenwerking verliep goed. We hebben duidelijk resultaat gezien en onze medewerkers hebben het als zeer prettig ervaren.’

Akteos – maatwerktrajecten
Klant: Schindler Liften Nederland, Den Haag
Branche: mobiliteitsproducten
Omvang training: 2 directeuren en partners
Maatwerktraining: Wonen en werken in Nederland
Doel: expats kennis laten maken met de Nederlandse cultuur en interculturele misverstanden op de werkvloer voorkomen
Resultaat: goede samenwerking en communicatie met Nederlandse team en betere managementkeuzes.

 

Volg Akteos


MyNomad