Interculturele vaardigheden zijn een must, al van jongs af aan - Akteos
MyNomad

Interculturele vaardigheden zijn een must, al van jongs af aan

Dit artikel is gepubliceerd op Nu.nl, 4 februari 2021.

SCP: Te weinig variatie in achtergrond scholieren middelbaar onderwijs

Leerlingen gaan vaak naar middelbare scholen waar ze vooral kinderen met vergelijkbare achtergronden treffen, constateert het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP). De situatie kan volgens de organisatie uiteindelijk tot grotere afstanden tussen groepen in de samenleving leiden.

Door keuzes van schoolbesturen en ouders is er een gesegregeerd onderwijsaanbod ontstaan. Kinderen leren hierdoor niet omgaan met andere groepen, waardoor een grotere afstand kan ontstaan tussen groepen in de samenleving.

Het SCP benadrukt dat bredere sociale vaardigheden, waaronder interculturele vaardigheden, van toenemend belang zijn bij bijvoorbeeld het vinden van werk en het onderhouden van een sociaal en beroepsmatig netwerk. Die vaardigheden leer je volgens het instituut vanzelfsprekender in een meer gemengde omgeving.

Scholen spelen daarin een grote rol, en ook ouders zouden ervan doordrongen moeten zijn dat breder georganiseerd onderwijs kansen biedt. “Voor de samenleving, én voor de persoonlijke ontwikkeling van hun kind.”

Lees het oorspronkelijke artikel. Bron: nu,nl, 4 februari 2021

Akteos ontwikkelt jouw interculturele vaardigheden

Akteos leert je deze vaardigheden waarmee je interculturele verschillen op de werkvloer daadwerkelijk kunt overbruggen, relaties kunt opbouwen en onderhouden en zo meer rendement haalt als werknemer, team of organisatie.
Benieuwd naar jouw cultuurprofiel? Doe vrijblijvend onze test:  Jouw culturele profiel | Akteos

akteos_admin
Akteos onderkent de meerwaarde van interculturele communicatie en intercultureel management. Van bewustwording van interculturele verschillen tot en met de implementatie van beleid waarin cultuur intern als verbindende factor wordt beschouwd en extern als unique selling point. Door middel van trainingen, coaching en consultancy gericht op interculturele communicatie en intercultureel management, ook specifiek per land, voorzien wij individuen, teams en organisaties van gerichte vaardigheden, inzichten en tools om sociale en culturele vaardigheden te vergroten.

MyNomad