Culturele diversiteit EK-voetbal - Akteos
MyNomad

Culturele diversiteit EK-voetbal

Het Europees Kampioenschap voetbal stelt culturele diversiteit centraal. Dat komt tot uiting in het ontwerp van de wedstrijdbal, genaamd Uniforia van het merk Adidas, waarin het idee van bruggen oversteken, grenzen overschrijden en de diversiteit van een fan & atleet wordt getoond.

De bal heeft over de hele omvang brede zwarte lijnen, wat het vervagen van grenzen en het overschrijden van grenzen symboliseert. Deze worden onderbroken door flitsen van heldere lichte kleuren, om de diversiteit van het toernooi en het samenbrengen van verschillende culturen te vieren. Op de wedstrijdbal staan ook de GPS-coördinaten van de 12 stadions waarin gespeeld gaat worden op het toernooi ter ere van de 60e verjaardag van de UEFA.

Culturele diversiteit in organisaties
Culturele diversiteit speelt ook in veel organisaties een rol, onder meer op het gebied van samenwerken, communiceren en leidinggeven. Om ook hier op een effectieve wijze bruggen te bouwen tussen werknemers uit verschillende landen en met diverse achtergronden organiseert Akteos al decennia succesvol trainingen, en biedt zij coaching en consultancy gericht op interculturele communicatie en intercultureel management, ook specifiek per land. Hiermee voorzien wij individuen, teams en organisaties van gerichte vaardigheden, inzichten en tools om hun sociale en culturele vaardigheden te vergroten en cultuurverschillen te overbruggen.

Om effectief te communiceren met supporters en mensen uit elk van de andere deelnemende landen aan het Europees Kampioenschap Voetbal is het spreken van elkaars taal ook belangrijk. Hier kan een taaltraining van onze zusterorganisatie Language Partners je bij helpen.

akteos_admin
Akteos onderkent de meerwaarde van interculturele communicatie en intercultureel management. Van bewustwording van interculturele verschillen tot en met de implementatie van beleid waarin cultuur intern als verbindende factor wordt beschouwd en extern als unique selling point. Door middel van trainingen, coaching en consultancy gericht op interculturele communicatie en intercultureel management, ook specifiek per land, voorzien wij individuen, teams en organisaties van gerichte vaardigheden, inzichten en tools om sociale en culturele vaardigheden te vergroten.

MyNomad