Amerikaanse Feestdagen in november? - Akteos
MyNomad

Amerikaanse Feestdagen in november?

Amerikaanse feestdagen in november: Vandaag is het Black Friday. Deze dag volgt altijd op Thanksgiving. Black Friday wordt gevolgd door Cyber Monday en Giving Tuesday. Elk jaar vier opeenvolgende dagen aan het einde van de maand november (onderbroken door een weekend). De namen klinken bekend in de oren. Maar wat betekenen al deze dagen precies?

Thanksgiving is een Amerikaanse feestdag waarop de oogst van de gewassen wordt gevierd. Vergelijkbaar met Dankdag in Nederland. In Amerika is dit een vrije dag en wordt deze altijd in de laatste week van november gevierd. In Nederland is dit geen vrije dag en vieren we dit begin november.
De andere dagen zijn in het leven geroepen door de commercie. Op Black Friday start traditiegetrouw de kerstverkopen in winkels. Op Cyber Monday gebeurt dit voor online winkels. Giving Tuesday staat in het teken van iets goeds doen voor anderen en doneren aan het goede doel.

Black Friday en Giving Tuesday zijn inmiddels ook in Nederland bekend en worden op steeds grotere schaal ‘gevierd’.

Kennis van de Amerikaanse cultuur is belangrijk als je als expat voor je werk naar Amerika uitgezonden wordt, wanneer je veel met Amerikanen zaken doet, Amerikaanse collega’s hebt of je bedrijf in Amerika wilt vestigen.

Akteos helpt je om inzicht te krijgen in de Amerikaanse cultuur, zakelijke etiquette en wijze van zaken doen. Begrip van elkaars cultuur is dé basis voor een efficiënte samenwerking, succesvollere zakelijke relaties en winstgevende deals.

Onze ervaren consultants begeleiden je in onze praktijkgerichte trainingen Succesvol als expat en Samenwerken met Amerikanen in het overbruggen van culturele verschillen met de Verenigde Staten en het aanleveren van interculturele vaardigheden.


MyNomad