MyNomad

Blog

Landen specifiek

Wat vieren de Amerikanen in november?

27 november 2020 door Anne de Jong
Amerikaanse feestdagen in november: Vandaag is het Black Friday. Deze dag volgt altijd op Thanksgiving. Black Friday wordt gevolgd door Cyber Monday en Giving Tuesday. Elk jaar vier opeenvolgende dagen aan het einde van de maand november (onderbroken door een weekend). De namen klinken bekend in de oren. Maar wat...
Landen specifiek

Waarom zeggen Britten niet gewoon wat ze bedoelen?

6 juni 2019 door Dorinde van Helden
De Britten grappen wat af, zelfs in tijden van Brexit. De Engelse humor is onderdeel van de cultuur; om een positieve sfeer of gevoel van saamhorigheid te creëren, kritiek te uiten of de moed er in te houden.
Cultuur algemeen

De Nederlandse bedrijfscultuur: anekdotes van expats

5 juni 2019 door Carolin Barr
Vaak zien we niet hoe onze eigen cultuur ons beïnvloedt, een beetje zoals een vis niet beseft welke invloed het water rond hem heeft. Het perspectief van een buitenstaander kan daarom helpen.
Algemeen

Britten zijn kampioen in small talk. Wat is het nut?

4 juni 2019 door Dorinde van Helden
De Britten zijn wereldkampioen in small talk ofwel prietpraat. Een van onze trainingsdeelnemers vroeg ons: ‘Wat is het nut van dat gebeuzel? Ik kom graag meteen ter zake’. Vandaar de vraag: Wat is het nut van small talk?
Cultuur algemeen

Geen koffie? Dan niet! – Hoge & lage contextculturen

door Saskia Maarse
In Noord-Europa zijn wij gewend direct en expliciet te communiceren. In Zuid-Europa en Azië communiceert men subtieler. Daar ligt de boodschap verscholen tussen de regels. Nee is niet altijd nee en ja niet altijd ja.
Talentontwikkeling

Change management: train uw mensen

door Dorinde van Helden
Een internationale fusie, een reorganisatie, een internationale overname? Spannende tijden, want met het aantreden van andere culturen op de werkvloer en nieuwe internationale collega’s, nemen de uitdagingen toe.
Internationaal leiderschap

De uitdagingen van global management: 4 nuttige tips

door akteos_admin
Verschillen in achtergronden en talen binnen een team kan tot (ernstige) misverstanden leiden. Saamhorigheid creëren binnen een internationaal team is cruciaal voor een succesvolle samenwerking. Hoe doe je dat?
Landen specifiek

Social media in China veel meer verwikkeld in bedrijfsleven

door Dorinde van Helden
De Chinees heeft behoefte aan een persoonlijke relatie met een merk en wil het gezicht van het bedrijf zien (Guanxi in het Chinees). Werkt u samen met Chinezen? Leer begrijpen waarom social media daar zo belangrijk is.
Interculturele (mis)communicatie

Valkuilen bij internationaal samenwerken

door Saskia Maarse
Door de globalisering komen we steeds meer in aanraking met verschillende culturen. Iedere cultuur heeft zijn eigen spelregels. Vermijd daarom deze drie valkuilen bij intercultureel samenwerken of internationaal zakendoen.
Cultuur algemeen

Leestips over interculturele communicatie & leiderschap

door Dorinde van Helden
Dit zijn volgens onze trainers/consultants de must-reads op het gebied van (internationaal) management en (interculturele) communicatie. Toegankelijk en vermakelijk geschreven voor iedereen die zich hierin verder wil verdiepen.

Volg Akteos


My LPOnline