Blijf uzelf ontwikkelen – Er is budget!

Bij de meeste bedrijven is er een jaarlijks opleidingsbudget beschikbaar om u als werknemer verder te ontwikkelen. Toch blijft 40% van dat budget onbesteed. En dat vinden wij zonde. Akteos is namelijk groot voorstander van een leven lang doorleren. Investeren in je persoonlijke ontwikkeling geeft positieve energie en brengt motivatie. Willen groeien door het volgen van een training wordt door bedrijven als zeer positief beschouwd. Ruim 70% van de hr-professionals vindt zelfs dat werknemers meer verantwoordelijkheid zouden mogen nemen bij de besteding van hun opleidingsbudget.

Een geschikte training kiezen? Akteos kan u ondersteunen.
Werkt u in een internationale setting, in een internationaal team of geeft u leiding aan een multicultureel team? Dan liggen er groeikansen bij het investeren in uw interculturele communicatieve en management vaardigheden. Akteos biedt sterke communicatietrainingen, managementtrainingen, cultuurtrainingen en expattrainingen, specifiek voor internationale bedrijven. Laat uw opleidingsbudget van 2016 dus niet verloren gaan en kom in actie! Wij exploreren graag uw mogelijkheden nog voordat u het gesprek aangaat met uw werkgever. Wij bieden u een advies op maat voor een training, geheel kosteloos. Hierdoor bent u nog beter voorbereid voor uw gesprek.

Tips
Het platform Springest helpt u nog verder met de volgende tips:
1. Bekijk waar u goed in bent: precies daar ligt uw kracht en wellicht kunt u dat stuk verder uitbouwen.
2. Bekijk ook uw functieomschrijving: zodat u kunt laten zien op welke manier de training past om uw functie nog beter te kunnen uitvoeren.
3. Bedenk wat de training uw werkgever oplevert: efficiënter en met meer zelfvertrouwen communiceren met uw internationale zakenrelaties of collega’s betekent meer rendement voor uw werkgever.
4. Formuleer duidelijk uw leerdoel: waarom wilt u een training doen, en waarom juist deze training?
5. Speel de motivatiekaart: geef aan dat een training u motiveert. Motivatie vergroot uw productiviteit en daar heeft de organisatie profijt van.
6. Ken de regels: zoek uit wat de opties en eisen binnen uw organisatie zijn voor opleidingen.
7. Vraag uw collega’s: er zijn vast collega’s met een zelfde leerwens. Samen staat u sterker in het verzoek aan uw werkgever. Daarnaast kan een groepstraining goedkoper zijn dan een individuele training.
8. Vraag een advies op maat: Voordat u uw gesprek aangaat, kunt u al een advies op maat aanvragen bij ons. Dit is geheel kosteloos. Hierdoor bent u nog beter voorbereid tijdens uw gesprek.

Succes!

Laat wat van je horen

*